Христо Стоичков коментира изминалите на два полуфинала на Мондиал 2018. Легендата на българския футбол сподели, че Белгия е направила може би най-слабия си мач срещу Франция (0:1), а също така разкритикува и звездата на "петлите" Килиан Мбапе.

"И двата отбора бяха много предпазливи. Може би от мачовете, които наблюдавахме на Белгия, това беше най-слабият им мач. Не им потръгна. Де Бройне не успя да разгърне своите възможности, които показа в предишните мачове, Лукаку почти не го забелязахме. След отбелязването на гола Франция направи всичко възможно да търси това, което иска всеки треньор - да се брани добре и да търси контраатаките. На няколко пъти направиха перфектни контраатаки, с едно докосване и особено с участието на Мбапе. Той е едно 19-годишно момче с много големи качества. Единственото, което не ми харесва, е, че върви по стъпките на Неймар. Виждам, че има една грандоманщина. Като поведе отборът, започва да провокира", заяви Камата пред БНТ, а за победата на Хърватия над Англия каза:

"Видяхме, че на моменти хърватите изнемогваха, английският отбор започна много да разиграва топката. Имаха положения и може би мачът щеше да свърши, ако беше станало 2:0. Оттам нататък видях съвсем друга мотивация на отбора. Хърватите започнаха да задържат повече топката, провокираха английския отбор да бяга повече. Желанието и опитът показаха колко са важни. Когато имаш една възможност, да я отиграеш по най-добрия начин и да завършиш с гол."