До нещо нетипично за германския ред и дисциплина доведоха модерните технологии. В четвъртък всички медии в страната се занимаваха с плакат, който май че ясно показва кои 23-ма футболисти ще се борят за защита на световната титла от 2014 г. на финалите в Русия.

Той е продукт на работата между училищен вестник в Хоргенцел, Баден-Вюртемберг, организацията за подпомагане на социални проекти Aktion Mensch, ГФС и сдружението на фенклубовете на глухите в Германия.

На плаката има 23-ма играчи от сегашния разширен състав от 27. Под техните снимки хора показват имената им с жестомимичен превод. От Германския футболен съюз обаче направиха гаф, пускайки на официалния си сайт плаката, който преди това се появи на страницата на Aktion Mensch.

От него отсъстват вратарят Кевин Трап, защитникът Йонатан Та, халфът Себастиан Руди и нападателят Нилс Петерсен. Те звучат като логични отпадащи. От централата на световния шампион бързо осъзнаха грешката и махнаха плаката от сайта си. Белята обаче вече беше станала, пише "24 часа".

Наложи се на специална пресконференция мениджърът на бундестима Оливер Бирхоф да убеждава журналистите, че това е просто гаф и не е ясно кой ще отпадне от състава, който се подготвя в Южен Тирол. Той подчерта, че това няма да доведе до уволнения в централата, но не трябва да се допуска. Интересното обаче е, че плакатът може да се поръчва от 4 юни.

Именно тогава селекционерът Йоахим Льов ще обяви окончателния си състав за мондиала в Русия, а преди това лично ще уведоми отпадащите.