При голям провал винаги се търси изкупителна жертва и по всичко изглежда, че в Германия я намериха в лицето на Месут Йозил.

Вестник “Билд” излезе с материал, в който пише, че голяма част от феновете са бесни от решението на селекционера Йоахим Льов да пусне футболиста на английския Арсенал титуляр в мача с Мексико. 

Световните шампиони започнаха защитата на титлата си от Бразилия със загуба 0:1. Голът на ацтеките дойде след грешка именно на Йозил. През целия мач офанзивният футболист от турски произход изглеждаше апатичен дори за своите стандарти. Въпреки това Льов не го смени и това акумулира още по-голям запалянковски гняв към него.

Заедно с Йозил е атакуван и Льов, тъй като статистиката показва, че явно той започва състава си от Месут. Той е единственият полеви футболист, който е бил титуляр във всички мачове на Бундестима от 2010 година насам - общо в 25.

Преди световното Йозил се замеси в голям скандал, след като заедно с Илкай Гюндоган се снима с турския президент Реджеп Ердоган. Още оттогава футболистът започна да трупа черни точки, а вече има голяма колекция от тях.

Във вторник капитанът на Бундестима Мануел Нойер закъсня с близо 50 мин за пресконференцията. Той се извини с обяснението, че е имало сбирка на щаба и отбора, на която е била обсъждана тежката ситуация на световния шампион. 

До събота, когато е вторият мач в групата срещу Швеция, никой от Бундестима няма да говори пред медиите, отбелязва "24 часа".

"Готов ли съм да играя на този турнир със 100 процента от възможностите си?" и "Готов ли съм да дам всичко за този отбор?". 

Това са двата въпроса, които според Нойер трябва да си зададат лидерите на Бундестима. Според немските медии той не е назовал Йозил, но със сигурност го е имал предвид.