Сензацията Вегас започна с победа битката за Купа Стенли в НХЛ, след като спечели изпълнения с обрати двубой срещу Вашингтон с 6:4 и така поведе с 1-0 в серията. Голдън Найтс ще бъдат домакини и в мач №2. 

В мача имаше 4 смени на водачеството и нищо не бе ясно до последно. Петима различни играчи се разписаха за Златните Рицари, но големият герой бе Томаш Носек, който отбеляза последните 2 шайби. 

Колин Милър откри за домакините с гол при числено предимство в първата третина, но само в разстояние на 42 секунди късно в периода, гостите преобърнаха нещата с попаения на Брет Конъл и Никлас Бекстрьом. 

Уилям Карлсон успя да възстанови равенството преди края на първата част, а във втората Райли Смит върна аванса на Златните Рицари. Последва обаче попадение на Джон Карлсон за Вашингтон и след 40 минути резултатът бе отново равен - 3:3. 

Малко след началото на последната третина Том Уилсън отклони изстрел на Овечкин в мрежата и даде аванс на гостите, но Райън Рийвс изравни минута по-късно. В средата на периода Носек вкара с удар отблизо след отличен пас на Шей Тиодор, а в края добави и шайба на празна врата, за да оформи крайния резултат. 

Марк-Андре Флюри направи 24 спасявания за победителите, докато колегата му Брейдън Холтби се отчете с 28 в мач, в който и двата отбора бяха доста ефективни в нападение.