Сезонът в НХЛ започна само преди дни, но в Лигата вече се случват интересни неща и тази нощ младата звезда на Торонто Остън Матюс влезе в историята. 

Нападателят се разписа на два пъти при победата над Детройт с 5:3, като по този начин увеличи сметката си на 9 попадения в първите 5 мача от кампанията, за да изравни рекорда на Лигата. 

Преди него подобно нещо бяха правили единствено легендите Майк Боси и Марио Лемьо, както и Патрик Марло и Александър Овечкин. 

Морган Райли добави гол и асистенция, за да могат Кленовите Листа да спечелят за 4-и път в първите си 5 срещи и да водят в Източната конференция. 

Тази нощ обаче имаше и друг интересен резултат, след като Ню Джърси Девълс размаза шампиона Вашингтон с 6:0 у дома. Кайл Палмиери реализира две шайби за домакините, които не оставиха шансове на съперника, като го победиха едва за 4-и път в последните 18 мача. 

Столичани реализираха 18 гола в първите си 3 двубоя, но този път защитата на Дяволите беше впечатляваща, като вратарят Кийт Кинкейд трябваше да прави само 21 спасявания. Все пак това бе мач във втори пореден ден за шампионите, което очевидно им оказа влияние. 

В останалите мачове за отбелязване е новото поражение на Вегас, този път от Питсбърг с 2:4, като по този начин финалистът от миналата година е с 4 поражения в първите си 5 срещи. В същото време Ню Йорк Рейнджърс взе първия си успех за сезона след 3:2 след продължение над Сан Хосе.