Хокеистите на Бъфало Сейбърс сътвориха история, след като тази нощ надвиха Сан Хосе с 3:2 след продължение. 

Така те поведоха в НХЛ с 36 точки след 25 мача и станаха първия отбор, който през предишния сезон е бил последен, а на следващия е на върха на толкова късен етап от кампанията. 

Сабите са в серия от 10 поредни победи, което е изравнен клубен рекорд и е най-дългата от почти 2 години насам. 9 от тези 10 мача са били решени само от един гол а 7 след добавено време и наказателни удари, както и тази нощ. 

„Когато е оспорван мач ние се чувстваме спокойни и уверени. Не се паникьосваме и не спираме да вярваме, че можем да спечелим“ заяви защитникът Расмус Ристолайнен, чийто тим водеше с 2:0 в средата на последната третина, но допусна изравняване. 

Джеф Скинър донесе успеха с 19-ия си гол за сезона, след като финтира и вкара с удар от бекхенд. С триумфа Бъфало е само на 8 победи от общия брой, които имаше за целия минал сезон. 

През изминалата нощ Сейбърс бяха едва един от двата отбора, които спечелиха у дома, след като гостите взеха цели 8 победи. 

Останалите резултати: Филаделфия – Отава 3:4, Монреал – Каролина 1:2, Тампа Бей – Анахайм 1:3, Нешвил – Колорадо 2:3, Минесота – Аризона 3:4, Уинипег – Питсбърг 3:4, Чикаго – Вегас 3:8, Едмънтън – Далас 1:0, Ванкувър – ЛА Кингс 1:2.