Хокеистите на Питсбърг спряха серията на Бостън от 19 поредни мача с точка в Националната хокейна лига, след победа с 4:2 у дома. 

Мечоците имаха 15 победи и 4 загуби след продължение или наказателни удари от януари насам, но този път не успяха да се справят с Пингвините и допуснаха първа загуба в редовното време от 20-и януари. 

Джаре Маккан реализира 2 шайби за домакините, а вратарят Мат Мъри направи 39 спасявания, за да може Питсбърг да спечели важни 2 точки в битката за плейофите. 

Ник Бюгстад и Джейк Генцъл също се разписаха за победителите, които водеха с 2:0 след първата част, а след като гостите се доближиха до 3:2, Маккан гарантира триумфа с попадение на празна врата. 

Така Бостън няма победа като гост на Пенгуинс от декември 2015-а, но с 93 точки остава втори в Атлантическата дивизия и е сигурен участник в плейофите. Питсбърг е трети в Метрополитън с 83. 

Останалите резултати: Флорида – Детройт 6:1, Вашингтон – Уинипег 3:1 (7-а поредна победа за Кепиталс), Калгари – Вегас 6:3 (хеттрик на Матю Ткачък), Анахайм – ЛА Кингс 3:2.