Суперзвездата на НХЛ и Вашингтон Кепиталс Александър Овечкин нокаутира сънародника си Андрей Свечников, след като двамата се сбиха в първата третина мач №3 от плейофната серия между шампионите и Каролина. 

19-годишният Свечников, чийто идол като дете е бил именно Овечкин, каза нещо на съперника си, след което двамата размениха реплики, хвърлиха ръкавиците и се сбиха, но боят продължи кратко. С 3 здрави крошета в главата Овечкин не остави съмнение в превъзходството си, като просна на леда противника, който напусна мача и не се завърна. 

„Надявам се, че е добре. Поиска да се бием и си го получи, но се надявам, че не е пострадал сериозно“ заяви  след мача Ови, за когото това бе първо сбиване от декември 2010-а. 

Ураганите пометоха Кепиталс с 5:0, за да намалят изоставането в серията на 1-2 победи и ще бъдат домакини и в мач №4. Дъги Хамилтън и Уорън Фьогел вкараха по 2 шайби за победителите. 

В същото време Остън Матюс се събуди с гол и асистенция за победата на Торонто над Бостън и аванс от 2-1 победи в серията. На Запад Колорадо отнесе Калгари с 6:2, а младокът Кейл Макар вкара в дебюта си и също води с 2-1. Нешвил пък надви Далас с 3:2 и си върна домакинското предимство.