Хокеистите на Сейнт Луис изравниха срещу Сан Хосе във финала на Запад в НХЛ след победа с 4:2. Сега предстоят два мача в тяхната зала. 

Блусарите загубиха аванс от 2 гола за по-малко от 2 минути във втората третина след попадения на Логан Кутюр, но защитникът Робърт Бортузо се превърна в герой, като отново ги изведе напред и това се оказа решаващо. 

Той се включи в атаката, като поиска шайбата, овладя е и с много майсторски удар от бекхенд, я прати в горния десен ъгъл на вратата на Акулите, които не успяха да се възстановят след този гол. Това бе първо попадение за Бортуза в плейофите в кариерата му. 

В третата третина той се отчете и с важно блокиране пред своята врата, а Сейнт Луис устоя и 2 минути с човек по-малко на леда, преди Оскар Сундквист да гарантира победата 3:08 минути преди края, изведен от Александър Стеен. 

Така Сан Хосе в трета поредна серия допусна да загуби втория мач, след  убедителна победа преди това в първия, но и срещу Вегас, и срещу Колорадо успя да направи обрат и да спечели в 7 срещи.