Хокеистите на Сейнт Луис постигнаха един от най-големите успехи в историята си, след като се класираха за финала за Купа Стенли. 

Блусарите сразиха Сан Хосе с 5:1 у дома, за да затворят серията с 4-2 победи и да стигнат до битката за титлата за първи път от 1970-а година. Те ще се изправят срещу Бостън Брюинс, както бе и преди 49 години. В трите си предишни финала обаче, Сейнт Луис няма титла и загуби всичките 12 мача до момента. 

„Все още ми е трудно да го осъзная. Емоциите са невероятни и съм невероятно горд с всички. Винаги сме вярвали, че можем да успеем, но въпреки това чувството е прекрасно“ заяви Владимир Тарасенко, чийто тим бе последен в Лигата в началото на януари, но успя да постигне нещо забележително. 

Смяната на треньора Майк Йео се оказа отличен ход и с Грег Берубе отборът постигна 11 поредни победи, върна се в борбата за плейофите, а след като влезе в тях елиминира  последователно Уинипег, Далас и Сан Хосе. 

В последния мач Сейнт Луис поведе още след 92 секунди след гол на Давид Перон, а Тарасенко направи 2:0 до края на първата третина и за калифорнийци нямаше връщане назад. Липсата на контузените Джо Павелски, Томаш Хертъл и Ерик Карлсон се оказа твърде голяма за Акулите. 

Вратарят Джордън Бинингтън, за когото никой също не бе чувал доскоро, постигна 12-ата си победа в елиминациите, след като отрази 25 изстрела. Отборът му спечели последните 3 мача от серията при голова разлика 12:2.