Шведът Ерик Карлсон се съгласи да остане в Сан Хосе Шаркс, като се договори да преподпише за 8 години срещу над 90 милиона долара. 

Така защитникът се превръща в най-скъпоплатеният хокеист на своята позиция, като изпреварва Дрю Даути от ЛА Кингс, който преди година парафира за същия период срещу 88 милиона долара. 

Карлсон ще взима по 11,5 милиона на сезон и ще продължи да играе заедно с друг-топзащитник – Брент Бърнс. От 2009-а двата имат най-много точки в НХЛ – 563 за шведа и 532 за американеца. 

„Изключително съм доволен, че ще продължа пътуването си с Акулите. Още от първия си ден тук се почувствах отлично, хората са страхотни и съм радостен, че ще продължа преследването на голямата цел, а именно спечелването на купа Стенли“ заяви 29-годишният хокеист. 

Той пристигна в Калифорния от Отава, но бе преследван от контузии през последния сезон, като все пак помогна на тима да стигне до финал на Запад, в който отборът отстъпи с 2-4 пред бъдещия шампион Сейнт Луис. 

От 2004-а година насам Сан Хосе пропусна плейофите само веднъж и едва 2 пъти отпадна още след първия кръг. През 2016-а тимът стигна до големия финал, но загуби от Питсбърг битката за Купа Стенли с 2-4.