Звездата на Интер Мауро Икарди се обърна към феновете на тима. Миланският клуб претърпя трети пореден провал, след като в среща от 22-ри кръг на Серия А отстъпи като домакин на Болоня с 0:1.

"Ние с готовност приемаме трудностите и пречките като важни стъпки по пътя към успеха. Ако не подкрепяте отбора след поражение, не го подкрепяйте дори по време на победите", написа Икарди в Instagram.

Това не е първи случай, когато стрелецът скача срещу тифозите. Преди години той заяви: "Готов съм да се изправя срещу ултрасите един по един. Колко да са? 50, 100, 200? Запишете ме и нека чуят: Ще им доведа стотина престъпници от Аржентина и ще ги избият до един. Тогава ще разберат къде им е мястото".

През 2016 г. пък привържениците поискаха капитанската лента на Икарди да бъде отнета, защото отново ги обиди. Причината беше следният параграф в биографията му. "Феновете извикаха играчите при тях след един мач и аз намерих смелост да се изправя срещу тях. Направи го и Фреди Гуарин. Когато наближих, получих куп псувни и обиди от всякакъв вид. До мрежата обаче стоеше едно дете, което ме повика при него и поиска фланелката ми. Беше много млад, можеше да ми бъде син. Дадох му и фланелката, и шортите ми, а детенцето беше на седмото небе от щастие. Точно тогава обаче един от лидерите на ултрасите взе екипа ми от ръцете на детето и го хвърли обратно към мен. Тогава и аз започнах да го псувам. В съблекалнята ме посрещнаха като герой, защото само аз се осмелих да го направя".

В крайна сметка скандалът беше потушен и Икарди продължава да носи летната на ръката си. В момента Интер заема трето място в Серия А, като има 40 точки след 22 кръга.