Лацио удари с 1:0 Интер в Милано и записа важна победа в битката за Топ 4 на Италия. Единственото попадение в мача заби Сергей Милинкович-Савич (13).

С този успех Лацио се изкачи до петата позиция в класирането само на три точки от Милан, който е на заветното четвърто място. Интер продължава да е трети, но сериозно разочарова в този двубой.

"Нерадзурите" се намираха в приповдигнато настроение, след като в предишния кръг взеха дербито с Милан, но така и не успяха да направят нещо смислено срещу високо летящите "орли" от Рим.

Така Лацио записа поредната си победа в последно време след успехите си над Рома и Парма.


Срещата започна с атаки и пред двете врати. Още в четвъртата минута гостите можеха да вкарат, но удар на Чиро Имобиле бе отразен от Самир Ханданович.

Отговорът на Интер бяха положения пред Иван Перишич и Матиас Весино, но и двамата пропуснаха. В 9-ата минута Милан Шкриняр стреля отдалеч, но в аут. Четири минути по-късно Лацио вкара.

Тогава Луис Алберто асистира на Сергей Милинкович-Савич и той с глава опъна мрежата на домакините за 0:1. Интер се опита да изравни веднага, но удар на Марсело Брозович бе блокиран от защитата на гостите.

Последваха много силни минути на "нерадзурите", но те отново не успяха да вкарат чрез Иван Перишич и Кейта. В следващите минути играта се пренесе основно в центъра на терена, без каквито и да било голови положения.

В края на полувремето Интер натисна, но пропусна да вкара чрез Кейта. За Лацио пък Бастос нямаше шанс. 

Второто полувреме започна с натиск на домакините, но последваха нови пропуски. Последователно Иван Перишич и Матео Политано се озоваха на чисти позиции, но така и не успяха да отбележат.

Отговорът на Лацио бе удар на Фелипе Кайседо, но не се стигна до гол. След час игра отново Интер пое инициативата и натисна. Матео Политано се освободи от защитата на Лацио, но стреля в аут.

Малко по-късно и Чиро Имобиле нямаше шанс за гол. Играчите на интер изцяло се пренесоха в половината на гостите, но така и не стигаха до изравнителен гол, като шансове се откриха още пред Кейта и Марсело Брозович.

До края Интер натисна здраво, но така и не успя да вкара и да вземе поне точка от този мач.

Интер - Лацио 0:1

Голмайстор: 

Сергей Милинкович-Савич (13)

Интер: САМИР ХАМДАНОВИЧ, ДАНИЛО Д'АМБРОЗИО, МИЛАН ШКРИНЯР, МИРАНДА, КВАДО АСАМОА, БОРХА ВАЛЕРО, МАРСЕЛО БРОЗОВИЧ, МАТЕО ПОЛИТАНО, МАТИАС ВЕСИНО, ИВАН ПЕРИШИЧ, КЕЙТА

Лацио: ТОМАС СТРАКОША, БАСТОС, ФРАНЧЕСКО АЧЕРБИ, ФЕЛИПЕ, РОМУЛО, ЛУИС АЛБЕРТО, ЛУКАС, СЕРГЕЙ МИЛИНКОВИЧ-САВИЧ, СЕНАД ЛУЛИЧ, КАРЛОС ХОАКИН КОРЕА, ЧИРО ИМОБИЛЕ