Интер и Ювентус врътнаха реми 1:1 в едно от големите италиански дербита от 34-ия кръг на Серия "А".

Срещата се игра на стадион "Джузепе Меаца", а домакините поведоха в резултата след гол на Наинголан още в 7-ата минута.

Роналдо обаче вкара дежурното си попадение за торинци и в крайна сметка възстанови статуквото в 62-ата минута, а до самия край нямаше повече попадения.

След този мач грандът от Милано е 3-и в класирането с актив от 62 спечелени точки, докато торинци са лидери с 88 точки. Това обаче няма значение, тъй като отборът на Алегри спечели предсрочно титлата в Италия.


Срещата започна по най-добрия възможен начин за домакините и още в 7-ата минута Наинголан даде аванс на тима си в резултата.

Белгиецът вкара с фамозен удар от воле преди наказателното поле и матира противниковия гол, а освен това вдигна екзалтираната домакинска публика на крака.

Последваха силни минути за домакините и се наложи Шчесни да спасява последователно удари на Икарди и Де Врай, който не успя да вкара от няколко метра.

В 29-ата минута Матюиди се намеси решително и изчисти с тяло топката от голлинията след удар на Икарди, който можеше да реши всичко в този мач.

До почивката нямаше повече попадения, а десетина минути след подновяването на играта Перишич отправи силен удар по земя, който премина на сантиметри покрай вратата на гостите.

В 61-ата минута радостта за Интер приключи, след като Роналдо вкара своето дежурно попадение. 

Той получи много добър пас с пета от Пянич и с хубав удар в долния десен ъгъл матира Ханданович. 

В 70-ата минута след удар с глава на Перишич топката можеше да влезе в мрежата на Интер, но в крайна сметка Шчесни изби удара на хърватина в ъглов удар. 

Десетина минути след това и стражът на Интер имаше работа след коварен удар на Перишич, а до самия край така и не се стигна до повече голове.

Интер - Ювентус 1:1
1:0 Наинголан 7
1:1 Роналдо 62

Интер: Ханданович, Де Врай, Шкриняр, Асамоа, Д'Амброзио, Брозович, Весино, Наинголан (74 - Валеро), Перишич, Политано, Икарди (82 - Лаутаро)

Ювентус: Шчесни, Бонучи, Киелини, Кансело, Алекс Сандро (49 - Спинацола), Пянич, Джан, Матюиди (60 - Кийн), Куадрадо, Бернардески (86 - Перейра), Роналдо