Новият треньор на Интер Антонио Конте влезе в историята на клуба още след дебютния си мач начело начело на "нерадзурите".

Миланци снощи разбиха с 4:0 Лече на "Джузепе Меаца" в сблъсък от 1-ия кръг на Серия "А". Така легендата на Ювентус се превърна в едва третия наставник на "синьо-черните", който успява да спечели първата си официална среща с разлика от 4 гола.

Името на Конте се нареди до тези на легендите Джузепе Меаца и Еленио Ерера, който през 1964 и 1965 г. изведе Интер до два триумфа в КЕШ/Шампионска лига.

"Започнахме мача с правилното отношение и футболистите изпълниха идеите ми", заяви Конте след успеха над Лече. Той обаче не беше напълно доволен, въпреки разгромния резултат.

"Не ми хареса един момент от представянето ни, когато водехме с 2:0. Казах това на момчетата, исках да видя промяна веднага. Получи се добър двубой и постигнахме отличен резултат. Трябва да подобрим стабилността и концентрацията си. Но съм доволен, много е приятно да се работи с тези футболисти", добави Конте.

Той похвали и звездното попълнение на Интер Ромелу Лукаку, който откри головата си сметка за отбора. "Влезе в света на клуба по най-добрия начин. Той е като един вечно усмихнат великан. Готов е да работи за отбора и да помага на съотборниците си. Искам да подчертая, че и Лаутаро Мартинес игра много добре. Всички заслужават да бъдат отличени", добави спецът.

Накрая легендата на Юве заяви, че тази победа няма да е достатъчна, за да се запали искрата за целия сезон. "Нужно е да станем динамит. Нека го запалим и да продължим да работим по-здраво от всякога", завърши Конте.