Интер треса с 2:1 Бреша на стадион "Марио Ригамонти" и отново измести Ювентус от първото място в Италия.

"Нерадзурите" дръпнаха с две точки на "торинци", но "старата госпожа" е с мач по-малко. Головете за гостите вкараха Мартинес (23) и Лукаку (63), точен за Бреша бе Бизоли (75).

Така играчите на Антонио Конте успяха да се реваншират пред феновете си за издънката срещу Парма преди дни и поне за един ден ще са лидери в "калчото", докато Бреша се намира в зоната на изпадащите отбори.


Срещата на "Марио Ригамонти" започна лудо с атаки и към двете врати, но гостите от Интер успяха постепенно да вземат инициативата и да наложат превес.

Играчите на Антонио Конте в тези първоначални минути залагаха на многоходови атаки, като се опитваха да пресират домакините още в собственото им поле, докато Бреша разчиташе основно на контраатаки.

Така се стигна до 20-ата минута, когато Марио Балотели можеше да вкара, но пропусна. Отговорът на Интер дойде три минути по-късно.

Тогава Лаутаро Мартинес напредна през центъра и стреля остро, при което топката се чукна от футболист на домакините и влетя в мрежата на Алфонсо за 0:1.

Бреша можеше да изравни веднага, но последователно Балотели и Бизоли не успяха да преодолеят Ханданович. До края на полувремето двата отбора водеха люта битка в средата на терена, като малко преди почивката едва не се стигна до меле, но всичко се размина с жълти картони за Галярдини и Сандро Тонали. 

Втората част започна с вихрени атаки за домакините, които хвърлиха всичко в атака и притиснаха здраво гостите. В тези минути най-активе за Бреша бе Балотели, но Марио нямаше шанс за гол, а и Ханданович показа отлична класа.

Супер Марио дори веднъж поиска дузпа, но такава не му бе отсъдена. Бреша владееше инициативата, но пропускаше пред вратата на "нерадзурите" и домакините бяха наказани.

В 63-ата минута Интер вкара втори гол. Ромелу Лукаку напредна през центъра и с тупалка направи безпомощен Алфонсо за 0:2. Бреша можеше веднага да се върне в мача, но отново Балотели пропусна.

Все пак домакините стигнаха до попадение в 75-ата минута, когато точен бе Димитри Бизоли, но този гол може да бъде записан и за автогол на Скриняр, тъй като топката рикошира в него преди да влети в мрежата на Ханданович.

До края Бреша натисна здраво, но отново Балотели нямаше шанс и така Интер си взе победата.

Бреша - Интер 1:2

Голмайстори:

0:1 - Мартинес (23)
0:2 - Лукаку (63)
1:2 - Бизоли (75)

Бреша: Алфонсо, Сабели, Кистана, Гастадело, Матею, Бизоли, Тонали, Ромуло, Мангравити, А. Донарума, Балотели.

Интер: Ханданович, Годин, Де Фрай, Сриняр, Кандрева, Галярдини, Брозович, Барела, Асамоа, Лукаку, Мартинес.