Наставникът на Интер Антонио Конте остана много доволен от победата с 3:1 над Славия Прага, която остави всички шансове на "нерадзурите" за класиране в следващата фаза на турнира.

"Има голям напредък в представянето ни спрямо първия мач със Славия Прага, особено при двамата ни нападатели, които изиграха страхотен мач. Имаше само един резултат, който запазваше шансовете ни живи и ние го постигнахме. Знаем срещу какъв отбор се изправяме в последния кръг, но ще разчитаме на подкрепата на 80 000 души на "Меаца" срещу Барселона", каза Конте.

"Обикновено не изтъквам представянето на конкретен играч, защото говоря за целия отбор. Но със сигурност нападателите ни Ромелу и Лаутаро се представиха много добре. Щастлив съм за тях, защото за нападателите винаги е важно да бележат, а днес техните голове ни помогнаха да запазим шансовете си за класиране. Борха Валеро не получаваше много шансове за изява в началото на сезон, но той тренира много сериозно и бе напълно готов за шанса, който му се предостави. Той е пример за всички в тима", допълни още Конте.

Интер ще се класира за фазата на директните елиминации, ако постигне сходен или по-добър резултат спрямо този на Борусия Дортмунд. В последния кръг от груповата фаза Интер приема Барселона, а Борусия е домакин на Славия.