Интер удари с 2:0 Удинезе на "Фриули" и отново съкрати изоставането си от Ювентус на само три точки. Герой за "нерадзурите" за пореден път бе Ромелу Лукаку, който заби и двете попадения за отбора си (64 и 71-ата от дузпа).

Интер се намираше в серия от три поредни равенства в Серия "А" и се нуждаеше от задължителна победа, която постигна трудно, но напълно заслужено.

Трябва да се отбележи, че трите нови попълнения на гостите Виктор Моузес, Ашли Йънг и Кристиан Ериксен започнаха титуляри мача и направиха официалния си шампионатен дебют.

Като цяло Интер контролираше срещата и в крайна сметка си взе трите точки, но домакините също заслужават добри думи за представянето си, като само пропуските им в атака ги лишиха от нещо повече в този мач.


И двата отбора започнаха здраво мача и можеха да вкарат още в началото. Първото положение бе за Интер, но новото попълнение на "нерадзурите" Кристиан Ериксен не успя да намери мрежата на домакините.

За Удинезе с пропуск се отчете Родриго Де Паул, чийто удар бе спасен от Падели. До средата на полувремето играта се водеше основно в средата на терена, където преобладаваха здравите единоборства и влизания.

Постепенно Удинезе взе инициативата и натисна Интер, но така и не се стигна до гол. В края на полувремето отново Ериксен можеше да отбележи, но пропусна.

Второто полувреме отново започна здраво, като двата отбора се бяха "захапали" в средата на терена и трудно стигаха до чисти голови положения. Интер владееше повече топката, но домакините правеха опасни контраатаки.

В 54-ата минута Удинезе скочи за дузпа, но такава не им бе свирена. Малко по-късно Де Паул се отчете с пропуск. Това бяха силните минути на Удинезе, но те не успяха да вкарат и бяха наказани.

В 64-ата Ромелу Лукаку получи топката в наказателното поле и технично я прати в мрежата за 0:1. Седем минути резервата Алексис Санчес бе съборен в пеналта на Удинезе и последва дузпа.

Зад топката застана Лукаку и без проблеми вкара за 0:2. До края срещата се доиграваше и Интер заслужено си взе трите точки.

Удинезе - Интер 0:2

Голмайстор:

0:1 - Лукаку (64)
0:2 - Лукаку (71-дузпа)

Удинезе: Муса, Бекао, Де Майо, Нуйтинк, Ларсен, Фофана, Мандрагора, Де Паул, Сема, Окака, Лазаня

Интер: Падели, Шкриняр, Де Фрай, Бастони, Мозес, Весино, Барела, Ериксен, Йънг, Лукаку, Еспозито