Болоня се изгаври с Интер на "Джузепе Меаца" и окончателно изхвърли "нерадзупите" от битката за титлата в Италия след победно 2:1.

Момчетата на Конте поведоха в резултата чрез Лукаку (22'), но бяха обърнати с попадения на Джувара (74') и Бароу (80').

Двата отбора завършиха в намален състав мача, след като червени картони получиха Роберто Сориано за гостите и Алесандро Бастони за домакините.

Трябва да се отбележи, че Интер пропусна дузпа при резултата 1:0, след като звездата Лаутаро не успя да вкара от бялата точка.

След тази загуба Интер е твърдо на третото място с 64 точки. Лидер е Ювентус със 75, втори е Лацио с 68. Болоня е в средата на класирането с 41 точки. 


Интер започна атакуващо мача и още в началото притисна гостите пред наказателното им поле. Домакините успяха да вкарат в 13-ата минута, но попадението на Лукаку правилно бе отменено, тъй като си помогна с ръка.

Интер продължи да атакува и заслужено вкара в 22-ата минута. Тогава Лаутаро прати топката в гредата и при добавката Лукаку опъна мрежата за 1:0.

Страхотно начало за домакините, които изцяло доминираха и контролираха играта. До края на полувремето с пропуски за Интер се отчетоха Йънг и Лаутаро.

Секунди преди почивката пък дойде и най-сериозното положение за Болоня, но Орсолини не успя да преодолее Ханданович.

Втората част започна с нов натиск на домакините, но и нови пропуски. Този път дело на Кандрева. В 53-ата минута обаче гостите изпуснаха отличен шанс да изравнят, след като Бароу прати топката в гредата.

Четири минути по-късно Болоня остана в намален състав, след като Роберто Сориано беше изгонен с директен червен картон за обидна реплика към съдията, но от бялата точка Лаутаро профука дузпата за Интер.

Последва нова греда за Интер, но и червен картон за "нерадзурите". Изгонен от игра бе Бастони. Така се стигна до 74-ата минута, когато Болоня изравни. Точен бе Джувара.

Това обаче не бе всичко и в 80-ата минута Болоня направи пълен обрат, след като Бароу опъна мрежата за 1:2. До края Интер натисна, но нямаше шанс за гол и така Болоня заслужено си взе победата и трите точки.

Интер - Болоня 1:2

Голмайстори:

1:0 Лукаку (22')
1:1 Джувара (74')
1:2 Бароу (80')

Интер: Ханданович, Д’Амброзио, Де Фрай, Бастони, Кандрева, Брозович, Галярдини, Йънг, Ериксен, Лукаку, Лаутаро

Болоня: Скорупски, Томиясу, Данило, Денсвил, Дийкс, Сориано, Домингес, Шутен, Орсолини, Бароу, Сансоне