Световният рекордьор в спринта на 100 и 200 метра Юсеин Болт вкара първите си два гола за професионален футболен отбор. Това се случи при победата на австралийския Сентрал Коуст Маринърс с 4:0 над Макартър Саут Уест Юнайтед.

Ямайският феномен в леката атлетика, който е на проби в отбора, реализира третия и четвъртия гол в мача и с тях оформи крайния резултат. В 57-мата минута той получи пас от дълбочина, надбяга защитник на съперниковия тим и с хубав удар с левия крак отблезяза за 3:0.

Единадесет минути след това той забоде и втори гол на сметката си след неразбирателство между вратаря на съперниковия тим и бранител, което му позволи да остане сам на празна врата и да вкара за 4:0.

Другите два гола в мача бяха дело на отдадения под наем шотландски нападател Рос Маккормак и на Джордан Мъри, като те паднаха през първото полувреме.

"Чувствам се страхотно, след като вкарах два гола в първия си мач като титуляр. Щастлив, че дойдох тук и мога да покажа на света, че се развивам. Желанието ми е да бъда Маринър, да покажа най-добрата си игра и да пробия в отбора", каза след срещата Болт.