Още по темата

 

Страшилището за съперниковите вратари Валери Божинов проговори за личния си живот. Той има връзка със сръбкиня Биляна Дол, с която за първи път позират заедно за корица на списание, а дебютната им такава е за списание Umbrella Bar.

На въпроса, какво му даде Биляна, което Николета и Алисия не успяха, Божинов без да се замисли отговаря: "Ами простичко е и ще го кажа с една единствена дума - "отдаденост". Аз не ги виня по никакъв начин, за техния избор, за кариерите им, но Биляна се посвети изцяло на мен и на професията ми, поставяйки себе си на заден план, за да можем да вървим заедно по пътя, по който аз определя."

Головият хищник е категоричен, че се чувства много обичан и пълноценен към децата си, както и в хармонични отношения с Николета Лозанова: "Именно това е показател, че сме интелигентни хора, които изпитват силно уважение един към друг, което ни кара приоритет да бъде не личното ни щастие дали да сме заедно, макар и нещастни, а на човека отсреща, който е по-щастлив с друга половинка". 

Макар да няма намерение да слага край на спортната си кариера в близко бъдеще, снайперистът в пеналта разкрива, че един ден по всяка вероятност ще използва футболните си контакти за мениджърска дейност, а вече е инвестирал и част от парите си в недвижимо имущество, с бизнес насоченост. 

И тъй като се превърна в традиция изявените ни футболисти да издават автобиографични книги, по примера на Стоичков, тази на Валери би се казвала "Дойдох, видях, победих".