На 12.01.2019 г. на терените на спортен комплекс “Olemasport”, намиращ се в град София, бул. Андрей Ляпчев 70, ще се проведе поредното издание на благотворителните турнири на доброволческата инициатива „Футбол с кауза“.

Този път новогодишната надпревара ще се проведе в подкрепа на 3-месечната София, която е родена с много рядка аномалия – липса на жлъчни пътища и на жлъчен мехур. Подобно увреждане се среща при 2-3 деца на 30 000. Становището на лекуващите лекари е, че детето се нуждае спешно от трансплантация на черен дроб.

Вече са ясни и всичките 16 отбора, които ще участват на новогодишния благотворителен турнир!

В подкрепа на София, на зеления килим ще се срещнат следните състави:

⚽️ - Olemasport
⚽️ - ФК Торнадо 2013 - FC Tornado 2013
⚽️ - Noble FC
⚽️ - Suicide Squad
⚽️ - Жерави
⚽️ - TMF BULGARIA
⚽️ - УМБАЛ "Софиямед"
⚽️ - Obelia CIty
⚽️ - МФК Локомотив Бургас 2013
⚽️ - Клуб Ф1
⚽️ - TBI Bank
⚽️ - ФК Дружки
⚽️ - Вега медикал
⚽️ - SAP Labs
⚽️ - Гърдова глава
⚽️ - Куките

Освен основната схема на турнира, ще бъдат организирани и две демонстративни срещи. Едната ще бъде между два дамски отбора, а втората ще бъде между отбор от деца и юноши от домове за социално слаби, които ще се изправят срещу отбор от социални работници.

И двата отбора ще бъдат организирани от фондация Конкордия като целта на участието им е да се подкрепят морално и техните каузи, както и да получат децата едно приятно изживяване с публика и фенове, които да ги подкрепят.