Нова бъркотия може да настъпи във връзка с големия секс скандал около голмайстора на Ювентус Кристиано Роналдо. Адвокатите на португалеца за първи път потвърдиха, че той е платил подкуп за премълчаване на факти на жена, която го е обвинила в изнасилване, съобщава CNN, цитиран от "Блиц".

Според информацията става въпрос за 375 000 долара или около 340 000 евро. В същото време британското издание Independent твърди, че става въпрос за 300 000 паунда или около 330 00 евро. Адвокатите на португалеца признали, че той е платил въпросната сума на американката Катрин Майорга, за да „се запазят в тайна техните разправии“.

Както е известни, Майорга обвини 34-годишния футболист, че през юни 2009 година я е изнасилил в хотелска стая в Лас Вегас.

Роналдо винаги е отричал това, а през юли тази година португалецът си отдъхна, след като прокуратурата реши да не повдига обвинения срещу петкратния носител на „Златната топка“, тъй като твърденията на жената не могат да бъдат доказани. Не е ясно доколко и кога новите разкрития могат да навредят на португалеца.