Иран – Испания, мач от група „В” на световното първенство по футбол в Русия, съдия Хулио Баскунян (Чили), стадион „Казан Арена”, Казан, днес от 21:00 часа българско време

Вероятни състави:

Иран: Беиранванд, Резаеян, Пуралиганджи, Монтазери, Шоджаеи, Езатолахи, Сафи, Ебрахими, Амири, Азмун, Джаханбакш
Селекционер: Карлош Кейрош

Испания: Де Хея, Алба, Рамос, Пике, Начо, Бускетс, Алкантара, Иниеста, Иско, Давид Силва, Диего Коста
Селекционер: Фернандо Йеро

Прогнозата на Gol.bg:

На пръв поглед мач без интрига, въпросът е с колко гола ще се развихри Ла Фурия срещу далеч по-слабия си съперник. Всичко друго като изход ще е шокиращо.

Интересно е дали в лагера на испанците си правят сметки отсега за класирането, понеже по всичко личи победителят в групата ще се реши по головата разлика. На хоризонта за елиминациите са Русия и Уругвай, които ще си решат спора за първото място в тяхната група „А” накрая в директния двубой помежду им.

Всеобщите очаквания в Испания са да няма никаква пощада за Иран. В състава на Фернандо Йеро не се очакват особени промени от предния мач с Португалия. Ако има нещо различно, възможно е Тиаго Алкантара да освежи халфовата линия за сметка на Коке.

Иначе дилемата за Йеро е по-скоро дали вече възстановеният от травма Дани Карвахал да започне титуляр на десния бек, след като Начо Фернандес се представи силно срещу португалците.

Картинката на терена е ясна като бял ден, испанците ще владеят топката (вероятно близо 70% от времето), ще редят атака след атака, с много подавания, вероятно и с доста статични положения, докато не превземат иранската врата поне с два-три гола.

От другата страна Кейрош ще е забъркал здрав бетон и иранците ще се мъчат да опазят вратата си суха възможно най-дълго. Подобен бе планът в първия мач с Мароко и в крайна сметка проработи, но сега насреща е твърде голяма хапка за иранската уста. Освен това треньорът Кейрош загуби титулярен защитник като Розбех Чешми, който е с травма.

Класата на Испания е прекалено висока и трябва някакво чудо, за да не си вземе мача убедително.

Резултат: 0:3