Капитанът на испанския национален отбор по футбол Серхио Рамос коментира през сълзи отпадането на иберийците от Русия на осминафиналите на Мондиал 2018 с 3:4 след изпълнение на дузпи.

"Много е тежко. Винаги е неприятно, когато те елиминират, но този път наистина е крайно болезнено. Отборът направи всичко по силите си. Искахме да защитим името си, да отговорим на критиците. Оставихме душите си на терена. Опитахме всичко. Владеехме топката, разигравахме, стараехме се да пробием защитата им по всички възможни начини.

Руснаците не ни затрудниха. Те се стремяха да докарат мача до дузпи, защото това беше единственият начин да ни победят. А всички знаем, че дузпите са лотария. Този резултат е огромен удар за нас. Все пак можем да бъдем горди, въпреки че загубихме по този начин.

Смятам, че този отбор има бъдеще. Въпреки всички критики и съмнения в груповата фаза, мисля, че днес отговорихме подобаващо. Единствено резултатът е лош. Естествено има хора от тази генерация, които ще си тръгнат, но те ще бъдат заменени с не по-слаби играчи", заяви Рамос.