Голмайсторът на Фиорентина Джовани Симеоне предупреди италианския хегемон Ювентус, че утре вечер го очаква "Битката при Ватерло".

Двата отбора се изправят един срещу друг на стадион "Артемио Франки" от 21.45 часа наше време в едно от най-страстните дербита на Ботуша.

Симеоне, който от началото на сезона в Серия "А" има 7 попадения в 23 мача, знае как да се разпише във вратата на легендата Джанлуиджи Буфон. През миналия сезон той игра за Дженоа и на два пъти беше точен за знаменития успех на "грифоните" над шампионите с 3:1.

"Това беше най-добрият ден в живота ми, не само на професионалнo ниво. Тези голове винаги ще останат в спомените ми. След време ще ги показвам на децата си. Утре ще дам всичко от себе си, за да успея отново", заяви синът на Диего Симеоне в интервю за Tuttosport.

"Цяла Флоренция чака този мач. Онзи ден бях в супермаркета и нямаше нито един човек, който да не ме познае и да ми каже: "Вкарай на Буфон, да победим Ювентус!". Подобно нещо не ми се е случвало преди други мачове. В отбора имаме лудо желание да подарим една вълшебна вечер на тифозите ни. Всеки отбор, дори най-силните, имат слаби места и Юве не е изключение", каза още 22-годишният нападател.

"Ако се борим докрай, без да се отказваме, със сърце, кураж, можем да го направим. Накратко – готови сме! Преди мача ще се чуя с баща ми, както правя винаги. Той няма да ми каже да изляза на терена и да се раздам, защото знае, че ще го направя. Дербито Фиорентина – Ювентус изобразява картина на "Битката при Ватерло", завърши разпаленият младеж.

Преди мача шампионите заемат 2-ро място с точка зад Наполи, който в събота е домакин на Лацио. Фиорентина пък се намира на 11-та позиция с 31 точки и в последния кръг прекъсна негативната си серия без победа от пет мача в калчото, след като се наложи с 2:1 при гостуването на Болоня. От своя страна Юве е в страхотна поредица от десет поредни успеха в Серия "А", в които допусна само един гол.

През миналия сезон "виола" победи хегемона на Апенините с 2:1 у дома.