Италианският хегемон Ювентус направи още една крачка към историческото седмо поредно Скудето, след като в мач от 32-ия кръг победи с 3:0 Сампдория у дома.

Марио Манджукич откри резултата в самия край на първото полувреме, а след час игра головата си сметка за шампионите откри и Бенедикт Хьоведес след едва 127 минути игра с "черно-белия" екип. В 75-ата минута и Сами Кедира се разписа, а трите аситенции бяха дело на резервата Дъглас Коста. Първата я направи едва 1 минута и 27 секунди след появата си на терена.

Срещата беше под №350 за Макс Алегри в калчото, като той е спечелил 60% от тях. С успеха Юве събра 84 точки и дръпна с 6 пред преследвача си Наполи. Загубата пък намали шансовете на Сампдория за участие в Лига Европа, след като отборът заема 9-то място с 48 т., на 5 т. зад заветната 6-та позиция, където е Милан.


Треньорът на шампионите Макс Алегри се спря на схема 4-3-3, като беше направил пет промени от драматичния реванш с Реал Мадрид на "Сантяго Бернабеу". Бенедикт Хьоведес зае мястото на контузения Матия Де Шилио, като това беше едва втори мач за германеца с "черно-белия" екип през сезона.

Квадво Асамоа, Даниеле Ругани, Пауло Дибала и Хуан Куадрадо заеха местата съответно на Алекс Сандро, Меди Бенатия, Дъглас Коста и Гонсало Игуаин. Опитният Фабио Куалиарела и Дуван Сапата, който през есента се разписа срещу Юве, започнаха за гостите.

В 7-ата минута Хуан Куадрадо центрира от фланга, но Марио Манджукич се размина на сантиметри с топката. После Пауло Дибала засече от воле, но в аут. В следващите минути Юве продължи да диктува събитията на терена и хърватският нападател се завъртя бързо в наказателното поле и стреля, но покрай целта.


В средата на полувремето и гостите показаха зъби. Необмислени действия на Джорджо Киелини доведоха до корнер за Сампдория. При него голмайсторът Фабио Куалиарела беше намерен на далечната греда и засече с глава, но Джанлуиджи Буфон с отлична намеса изби. В 35-ата минута Сами Кедира стреля от дистанция, но не затрудни Емилиано Вивиано.

В самия край на полувремето Самп стигна до фаул на чудесна позиция. Изненадващо Лукас Торейра отправи удар вместо обичайния изпълнител Гастоан Рамиреш и топката излезе в аут. Веднага след това Миралем Пянич напусна терена заради контузия и в игра влезе Дъглас Коста. Секунди по-късно бразилецът центрира, Манджукич се измъкна между двамата централни защитници и засече неспасяемо във вратата на Вивиано – 1:0 за Юве!


Втората част започна с много опасен шут на Рамишер, който мина на сантиметри от целта. Юве отговори с изстрел на Коста в аут. След час игра шампионите сложиха точка на спора. Тогава Коста центрира меко в наказателното поле и Бенедикт Хьоведес в едва втория мач за торинци откри головата си сметка, след като засече с глава!

Четвърт час преди края Коста с великолепен финт се освободи от съперник на десния фланг, напредна и върна към точката за дузпата, където Сами Кедира оформи крайния резултат!

До края Хуан Куадрадо пропусна да вкара след чудесна намеса на Вивиано, в изстрел на на човека-асистенция в мача Коста излезе в аут. В продължението Дуван Сапата излезе сам срещу Буфон по диагонала, но легендата парира изстрела.

Ювентус – Сампдория 3:0

Голмайстори: 1:0 Манджукич (45), 2:0 Хьоведес (60), 3:0 Кедира (75)

Ювентус: Буфон, Хьоведес, Ругани, Киелини, Асамоа, Матюиди, Пянич (44-Коста), Кедира (81-Стураро), Дибала (67-Бентанкур), Куадрадо, Манджукич
Треньор: Макс Алегри

Сампдория: Вивиано, Сала, Силвестре, Ферари, Реджини, Барето (82-Вере), Торейра, Прат, Рамиреш (61-Карпари), Сапата, Куалиарела (46-Ковнацки)
Треньор: Марко Джанпаоло

Торино, ст.: "Алианц Стейдиъм"
Съдия: Маурицио Мариани
Жълти картони: Асамоа, Хьоведес (Ювентус)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/0exJ-FoGESE" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/OO2yGWgUjdk" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/bHTG2gLh7fs" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>