Байерн Мюнхен и Милан ще се опитат да привлекат двама от нападателите на италианския хегемон Ювентус, съобщават медиите на Ботуша.


Corriere della Sera излиза с информация, че баварците ще търсят ново острие през лятото. За целта клубът е готов да похарчи рекордните за Германия 100 милиона евро, а Пауло Дибала е на челните места в списъка.

През този сезон аржентинският национал има 25 гола в 42 мача във всички турнири за Юве, но в някои срещи беше оставян резерва и се смята, че не е успял да оправдае високите очаквания. Името на перлата на "старата госпожа" е свързвано още с испанските грандове Реал Мадрид и Барселона.

Corriere dello Sport пък има още по-любопитна информация. Изданието е научило, че Милан опипва почвата около Марио Манджукич, който напоследък вкарва по-малко от обичайното, но го прави в най-важните мачове за Юве. Хърватският национал от година и половина играе по лявото крило, но когато се налага действа и на обичайната си позиция като централен нападател.

Именно това го прави идеалният вариант за треньора на "росонерите" Дженаро Гатузо. Манджукич е оценяван на 20-25 млн. евро, а наскоро "бианконерите" отказаха да го продадат в Китай. Не е ясно дали въобще Юве ще иска да се раздели с хърватина, още повече да го даде на Милан.