Галерия

Джанлуиджи Буфон: Остава 0%

Джанлуиджи Буфон: Остава 0%

Сезонът е към края си и вече е време за равносметки. Италианският хегемон Ювентус се е запътил към безпрецедентен четвърти пореден златен дубъл на Ботуша, като тази вечер му предстои най-трудната задача пред целта – финалът за Купата срещу Милан.

След драмата в Серия "А", Юве вече изглежда сигурен шампион заради грешните стъпки на Наполи. Седмото поредно Скудето може да стане факт още в неделя или най-късно другата седмица. Въпрос на време е.

После идва ред и на лятната селекция. Tuttosport изчисли с проценти кои играчи ще останат при "Старата госпожа". Най-добрият вратар на планетата Джанлуиджи Буфон е определян като сигурен напускащ, защото изданието смята, че ще прекрати кариерата си.

Това обаче още не е официално обявено от легендата. Ювентус няма да се раздели със сигурност с Федерико Бернардески и Дъглас Коста, докато Гонсало Игуаин остава на 95%. Сигурни напускащи са Стефан Лихтщайнер и Квадво Асамоа. Но какви са процентите за останалите футболисти на торинци, вижте в прикачената галерия.