Ливърпул ще се опита да привлече звездата на Ювентус Пауло Дибала, ако през лятото бъде изкушен да продаде голмайстора си Мохамед Салах в Реал Мадрид, пише transfermarketweb.

Мърсисайдци не възнамеряват да се разделят с намиращия се във фантастична форма Салах, нанизал цели 43 гола във всички турнири до момента през кампанията.

На стадион "Анфийлд" обаче се опасяват, че от Мадрид ще "промият мозъка" на египтянина и че може да се повтори сагата с Филипе Коутиньо, който си изработи трансфер в Барселона.

Ливърпул разчита на позицията на Дибала, който започна да мисли за раздяла с "бианконерите", въпреки дългосрочния договор до 2022 година. Именно 24-годишният аржентинец е първа опция за ЮЙрген Клип при нежелана раздяла с Мохамед.

Дибала обаче е свързван с още куп европейски грандове. Интересното е, че повечето от тях също е само резервна опция. По този начин гледат на него Байерн Мюнхен, Реал Мадрид, Манчестър Сити и Атлетико Мадрид. 

Смята се, че от Ювентус биха седнали на масата за преговори с кандидат-купувачите, но само ако им бъде предложена внушителната за качествата на Пауло сума в размер на 120 милиона евро.