Ювенутс е готов да плаща по 30 милиона евро на сезон на Кристиано Роналдо, ако португалецът се съгласи да премине в италианския шампион, пише „Марка“. 

Вече стана ясно, че Старата госпожа има сериозни намерения да привлече португалската суперзвезда, след като изглежда, че времето на играча в Реал Мадрид изтича, за което сериозно намекна самият той след финала на Шампионската лига. 

Трансферната сума отново ще бъде висока – около 120 милиона евро, но не е непосилна за клуба от Торино, а и парите бързо ще бъдат върнати от продажбата на рекламни материали и екипи на Кристиано. 

Роналдо вече е на 33 години, но въпреки това от Юве са готови да му дадат договор за 4 години – до лятото на 2022-а, което би изглеждало като доста добра сделка от гледна точка на играча. 

В момента клаузата за откупуването на Роналдо е изумителните 1 милиард евро, но според испанското издание преговори между двата клуба могат  сериозно да свалят цената му до съвсем приемлива за Ювентус сума. 

Португалецът наказа Юве с два гола във финала на Шампионската лига през 2017-а, но сега надеждите на италианците са, че с евентуалното му идване тимът ще може отново да покори европейският клубен връх.