Италианският национал Леонардо Бонучи вече е в Торино и днес ще мине задължителните медицински прегледи. Ако всичко е наред, защитникът официално ще се завърне в хегемона на Ботуша Ювентус, след като преди година изненадващо избра да премине в Милан.

Но сега двата клуба се договориха да разменят Бонучи и далеч по-младия Матия Калдара. Завръщането на 31-годишния бранител при "старата госпожа" обаче раздвои тифозите. Още след трансфера си на "Сан Сиро" той беше заклеймен като "предател", а след гола си срещу Юве на "Алианц Стейдиъм" за 1:1 (Милан загуби с 1:3), допълнително настрои привържениците срещу себе си. Причината е, че Бонучи бурно отпразнува попадението, тъй като при всяко докосване на топката беше освиркван.

Част от тифозите още не могат да се примирят с поведението на защитника и пишат, че Юве се нуждае от Калдара, а не от Бонучи. В дискусията в официалната страница на "бианконерите" във Фейсбук са се включили и българи, които обиждат Бонучи с нецензурни думи. "Предателят се завръща, Ювентус допуска голяма грешка", "Това шега ли е?!?!?! Не е забавно!", "Предателят завинаги остава предател", са част от останалите негативните коментари, които преобладават.

Има и фенове, които приветстват Бонучи с: "Добре дошъл", "ВВС (Бонучи, Бардзали, Киелини) отново е тук", "Роналдо, Бонучи, Джан... Кой ще спре Юве в Европа?", "Нямам проблеми с връщането му, но пускането на Калдара е голяма глупост", "Дълъг пас на Бонучи към Роналдо, ще е страхотно", гласят позитивните коментари.

Трансферът ще бъде официално обявен най-късно до утре, а в посока "Сан Сиро" поема и Гонсало Игуаин. Той ще играе в Милан под наем срещу 18 млн. евро с опция за откупуването му срещу още 34 млн. евро.