Агентът на звездното попълнение на ПСЖ това лято Джанлуиджи Буфон – Силвано Мартина, разкри причината легендарният вратар да подпише с "принцовете".

След края на миналия сезон знаменитият страж напусна хегемона в Италия Ювентус и всички очакваха да приключи кариерата си. Ветеранът обаче парафира двугодишен договор с френския първенец и мнозина се запитаха защо не е останал при "бианконерите".

И Мартина даде отговор на въпроса, който вълнува "черно-белите" тифози. "Един ден с Джиджи отидохме на кафе и ми каза, че иска да спре с футбола. После добави, че може да играе на добро ниво още няколко години. Как подписахме с ПСЖ? Имам приятел там, свързахме се и отидохме да преговаряме. За парижани сделката с Буфон не беше по-маловажна от привличането на Неймар. Джанлуиджи усети желанието на френския клуб да го има и не можеше да откаже".

"Сега се чувства 10 години по-млад. ПСЖ му предложи двугодишен договор, въпреки че Буфон щеше да сключи и едногодишно споразумение. Това показва тяхната честност. Искаха да го купят още през 2009 г.", заяви агентът пред RMC Sport.

Мартина разкри и какво му е казал Буфон по време на преговорите между Ювентус и Кристиано Роналдо. "Щом чу за подобно нещо, беше сигурен, че ще стане факт. Горд е, че толкова години носи фланелката на торинци. Обича клуба и се надявам, че няма да играе срещу Юве, защото ще го заболи много. Може ли да се върне? Съмнявам се ПСЖ да го пусне", добави Мартина.