Треньорът на италианския хегемон Ювентус – Макс Алегри, няма предпочитания за съперника на 1/8-финалите в Шампионска лига.

"Бианконерите" спечелиха групата си, въпреки че снощи загубиха с 1:2 от Йънг Бойс като гост. Валенсия обаче помогна на торинци, след като надделя със същия резултат над Манчестър Юнайтед.

Така евентуалните съперници на Юве във фазата на директните елиминации са Атлетико Мадрид, Тотнъм, Ливърпул, Шалке, Аякс и Олимпик Лион. "Няма значение кой ще ни се падне, стига през февруари да сме в добра форма", заяви Алегри за жребия, който ще се тегли в понеделник. 

Относно мача в Швейцария, той каза, че Юве е изпуснал много положения и е подарил дузпа на Йънг Бойс, от която Гийом Оро откри резултата. През второто полувреме отново той се разписа във вратата на Войсчех Счесни. "Заслужавахме да загубим", отбеляза Алегри.

За отменения гол на Пауло Дибала в продължението, тактикът от Ливорно призна, че Кристиано Роналдо е бил в засада. "Дори и да бяхме изравнили, това нямаше да промени нищо. Започнахме мача добре и не бяхме мързеливи, но просто нещата не се получаваха. Въпреки това спечелихме групата, което най-важно", показа нетипично спокойствие Алегри.