Голямата звезда на италианския хегемон Ювентус – Кристиано Роналдо, заяви, че Шампионска лига не трябва да се превръща в мания за "бианконерите".

Ушатата купа е голямата цел пред торинци за този сезон, тъй като отборът не е триумфирал в Европа от 1996 г. Оттогава Юве игра 5 финала, но загуби всички – 1:3 от Борусия Дортмунд (1997 г.,), 0:1 (1998 г.) и 1:4 (2017 г.) от Реал Мадрид, с дузпи от Милан през 2003 г. и 1:3 от Барселона през 2015 г.

Роналдо беше привлечен това лято от "Сантяго Бернабеу" за 117 милиона евро с идеята да помогне на "Старата госпожа" за постигането на голямата цел. "Спечелването на Шампионска лига е мечта, но не бива да се превръща в мания за Ювентус", заяви Кристиано в интервю за португалското издание Record.

"Всички в Торино не приветстваха отлично. В Серия "А" се грижат за мен, както и в Испания. Всички се чувстваме много добре. В Италия пространството на терена е по-малко, отколкото в Ла Лига. Тук отборите имат отлични защити. Кога ще завърша кариерата си? Не знам, искам да играя още много години", добави звездата.

През този сезон нападателят има 19 мача в калчото, в които вкара 14 гола и даде 5 асистенции.