Италианският хегемон Ювентус е готов да похарчи 120 милиона евро за изгряващата португалска звезда Жоао Феликс от Бенфика, твърди AS.

Именно тази сума е заложена като освобождаваща в договора на 19-годишния нападател, който през този сезон има 11 гола и 6 асистенции в португалското първенство.

Вестникът посочва още, че спортният директор на "бианконерите" Фабио Паратичи вече е провел разговори с президента на Бенфика Луис Фелипе и агента на младока Жорже Мендеш. На срещата в Торино те са обсъдили и защитника на "орлите" Рубен Диас, който е оценяван на 60 млн. евро.

И Реал на опашката за Урагана Феликс!

Интерес към "Урагана Феликс" имат още редица европейски грандове, сред които Реал Мадрид и Барселона. Юве обаче е фаворит за таланта, който като потенциал е сравняван с Килиан Мбапе.

Причината е петкратният носител на Златната топка Кристиано Роналдо. Феликс заяви, че мечтае да играе рамо до рамо със звездата в един отбор. "Той е най-добрият! Моят идол, световна икона и пример за всички футболисти", не спести добри думи младокът.

Барса също се нареди на опашката за сензацията Жоао Феликс!

Президентът на Юве Андреа Аниели каза през есента, че Ювентус започва да търси следващия Роналдо, но далеч по-млад, отколкото Кристиано при преминаването му в "Старата госпожа". Не е изключено той да е визирал именно Феликс.