Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола се е разбрал с италианския хегемон Ювентус! С тази новина гръмна журналистът Луиджи Гуелпа, който през изминалото лято пръв разкри, че Кристиано Роналдо напуска Реал Мадрид, за да премине при "бианконерите".

"Научих, че Гуардиола вече се е договорил с ръководството на Ювентус да подпише договор за следващите 4 години. Източникът ми е същият човек, който ми каза за Роналдо", заяви Гуелпа пред радио CRC.

Договорът на Гуардиола със Сити е до 2021 г., но може да бъде прекратен преждевременно, ако "гражданите" бъдат изхвърлени от евротурнирите за нарушаване на финансовия феърплей. Това изглежда все по-вероятно, след като УЕФА започна разследване срещу клуба.

На поста Пеп ще смени Макс Алегри, който кара пети сезон в Юве. Очертаващото се отпадане от 1/8-финалите от Шампионска лига от Атлетико Мадрид обаче ще коства поста на тактика от Ливорно. Сред спряганите имена за негови заместници са още на Зинедин Зидан и Антонио Конте, които в момента са свободни.

Иначе Гуардиола стана 3-кратен шампион на Испания с Барселона и два пъти спечели Шампионската лига с каталунците. След това застана начело на Байерн Мюнхен, за да спечели три титли на Германия. Той изведе и Сити до златото в Англия, а в момента води здрава борба с Ливърпул да защити трофея.