Треньорът на италианския хегемон Ювентус Макс Алегри е поставил няколко условия на клуба, за да остане на работа, пише Sky Sport Italia.

51-годишният тактик е поискал договор до 2022 г. с увеличение на заплатата. Той настоява още за пълна трансферна власт и отпускането на средства за усилване на халфовата линия на "Старата госпожа".

Освен това Алегри иска продажба Пауло Дибала, с когото са в обтегнати отношения. Появиха се информации, че той се е скарал и с Жоао Кансело. Това не е първият скандал на треньора с футболист на Юве.

Именно след кавга с Леонардо Бонучи, защитникът премина в Милан преди две години. Впоследствие двамата изгладиха отношенията си и бранителят се върна при "бианконерите".

Алегри е начело на Юве от 2014 г., когато смени Антонио Конте. Той изведе торинци до пет поредни титли на Италия, четири Купи и две Суперкупи на страната. Настоящото му споразумение е до 2020 г.

На Ботуша не спират да спекулират с негов заместник. Конте е смятан за фаворит за поста, от вчера се появи и името на Маурицио Сари, който в момента води Челси.