Звездата на ПСЖ Неймар е готов да продължи кариерата си в италианския хегемон Ювентус. С тази новина гръмна испанското издание Mundo Deportivo.

Най-скъпият футболист в историята иска да напусне Париж и се предполагаше, че желанието му е да се завърне в Барселона. Той си тръгна от "Камп Ноу" през лятото на 2017 г., след като френският клуб активира освобождаващата му клауза от 222 милиона евро.

Завръщане при каталунците обаче изглежда все по-малко вероятно по икономически причини. Испанският шампион вече привлече Френки де Йонг от Аякс за 75 млн. евро и Антоан Гризман от Атлетико Мадрид за 120 млн. евро.

И заради това Неймар е започнал да обмисля преместване в Реал Мадрид, Байерн Мюнхен, Манчестър Юнайтед и Юве.

Според публикациите на каталунското издание, фаворизирането на "бианконерите" в Шампионска лига, присъствието на Кристиано Роналдо и привличането на Матайс де Лихт, Адриен Рабио и Аарън Рамзи, са поблазнили бразилската звезда.

Въпреки това, селекцията на Юве е към края си, в отбора има куп нападатели и едва ли италианците ще са готови да задоволят финансовите претенции на ПСЖ за Неймар.

Той стана шампион на Франция два пъти, в 58 мача в Лига 1 отбеляза 51 гола, но присъствието му в Париж беше засенчено от младата френска звезда Килиан Мбапе.