Селекционерът на Китай Марчело Липи призна, че е отказал оферта на Тотнъм в периода, в който жънеше успехи начело на италианския хегемон Ювентус. Причината е доста интересна, защото се крие в слабия му английски език.

"Да, бях много близо до Тотнъм, когато бях начело на Ювентус. Те бяха много мили с мен и комуникираха със сина ми Давиде. Но не можех да напусна Юве заради Тотнъм. За мен Юве беше като Манчестър Юнайтед за Фъргюсън - уникален клуб, който обичах безкрайно много", обясни Липи пред вестник "Дейли мейл".

"Също така не говоря добре английски език и това беше една от причините да откажа. Някой ми беше казал, че Фъргюсън също не говори добре английски, защото е шотландец", добави специалистът, който направи още някои интересни признания.

"Обичах да гледам Рой Кийн. Той беше много близо до Ювентус, но преговорите пропаднаха. Също така харесвах Пол Скоулс, той винаги играеше на висота. Оле Гунар Солскяер беше много добър футболист и се надявам да успее и като мениджър."

"Сър Алекс беше като мой брат. С него си разменяхме доста подаръци. Подарих му местните шоколади от Торино за внуците му, но той изяде шоколадите. Също така съм му подарявал вино от моята Тоскана..."

"Той обичаше да ми праща руски матрьошки, в които имаше уиски от 1971 година. Веднъж му звъннах и го помолих за още една пратка", добави италианецът, извел Скуадра адзура до световната титла през 2006 година.