Суперзвездата на Ювентус Кристиано Роналдо печели поне три пъти повече от останалите играчи в Серия А, пише вестник Gazzetta dello Sport.

Изданието твърди, че португалецът получава годишна заплата в размер на 31 милиона евро. На второ място се нарежда новият му съотборник Матайс де Лихт с 8 млн. евро на сезон, като холандецът има и договорени максимални бонуси от 4 милиона евро.

Третата позиция е за новия таран на Интер Ромелу Лукаку, който ще получава по 7.5 млн. евро годишно. Неговият таван на бонусите е 1.5 милиона евро. Топ 5 се допълва от играчи на Ювентус. Гонсало Игуаин се задоволява със 7.5 млн. евро на сезон, а Пауло Дибала взима 200 хиляди евро по-малко. Както при Роналдо, техните възнаграждения са твърди и не включват бонусна система за индивидуални резултати. 

Двамата нови в Юве Адриен Рабио и Аарън Рамзи се разписват срещу 7 милиона евро, но французинът е успял да си договори допълнителни плащания за 2 милиона евро, ако покаже желаните резултати. Опитният халф на "старата госпожа" Миралем Пянич прибира по 6.5 милиона евро.

В списъка има няколко играчи с по 6 милиона евро на сезон, като двама не са част от Ювентус - вратарят на Милан Джанлуиджи Донарума и защитникът на Наполи Калиду Кулибали. Те получават колкото Дъглас Коста, Марио Манджукич и Сами Кедира.

Според изданието Юве пръска 294 милиона евро за заплати и по този показател е безспорният №1 на Ботуша.