Нападателят на италианския хегемон Ювентус – Пауло Дибала, заяви, че под ръководството на Маурицио Сари нападателите се забавляват повече на терена.

От началото на сезона той има 6 гола, а през миналата кампания вкара едва 10 попадения и бившият треньор на "бианконерите" Макс Алегри често го оставяше на скамейката.

"Начинът, по който се ръководи отборът, се промени", каза аржентинският национал пред El Pais. "Сари има съвсем различно разбиране за играта. За мен, а може би и за останалите нападатели, е по-забавно".

"Държим топката повече и създаваме много шансове. Това дава шанс да предприемем и да направим нещо различно. Научаваш се да играеш бързо и да атакуваш напрекъснато. Има мачове, в които създаваме 20 положения. Можете да си представите какво означава това за един нападател", добави Дибала.

През лятото 26-годишният техничар отказа да премине в Манчестър Юнайтед и Тотнъм, въпреки че Юве беше готов да го продаде. "Чувствам се важен играч, уважаван от феновете и съотборниците. Но не се чувствам лидер и не се опитвам да бъда такъв".

"Лидерът трябва да предаде и генерира нещо положително за групата. Не е нужно да крещиш или да обиждаш, за да бъдеш уважаван. Трябва да знаете кога да говорите. Понякога не е нужно да казвате нищо. Например, Патрис Евра беше феноменален в това отношение. Или Джанлуиджи Буфон. Той е джентълмен и самото му присъствие е впечатляващо. Важното е да сте естествени", завърши Дибала.