Централният защитник Матайс де Лихт заяви, че е много щастлив в италианския хегемон Ювентус.

През лятото холандският национал премина от Аякс при "бианконерите" срещу 75 млн. евро без бонусите, въпреки че и Барселона го искаше. Първоначалните му изяви на Ботуша бяха колебливи, което породи критики към Де Лихт, но с всеки изминал мач той започва да играе все по-добре.

Наскоро шефът на школата на каталунците Патрик Клуйверт заяви, че бранителят съжалява за решението си да избере Юве пред Барса, но Де Лихт за втори път отрече това да е вярно.

"Когато пристигнете в голям клуб като Ювентус, е нормално да има натиск. Но нямаше да съм тук, ако не можех да се справя. Трябваше да се адаптирам, но съм доволен от начина, по който вървят нещата. Искам да се наслаждавам на момента и съм щастлив, че съм тук", заяви Де Лихт след победата с 1:0 над Атлетико Мадрид, която гарантира 1-то място на торинци в група "D" на Шампионска лига.

Относно самия мач 20-годишният холандски национал заяви, че има подобрение в играта на "старата госпожа", но има още върху какво да се работи. "Това се отнася както за отбора, така и поотделно. Все още сме ноември и постигаме напредък. Можем да надградим", добави Де Лихт.