Ювентус тресна с 2:1 Парма в Торино и направи нова важна стъпка към поредната си шампионска титла в Италия.

"Старата госпожа" дръпна с цели четири точки на Интер и вече има 51 пункта, след като "нерадзурите" стигнаха само до равенството 1:1 при гостуването си на Лече.

В героя за домакините отново се превърна мегазвездата Кристиано Роналдо. Португалецът заби два гола (43 и 58) и вече има 16 попадения този сезон в серия "А", точен за гостите бе Корнелиус (55).

Така Юве записа пета поредна победа в калчото и се доближава до нов домашен трофей. Парма от своя страна прави много добър сезон, но срещу "старата госпожа" не си повярва, че може да вземе нещо и загуби. "Пармалатите" са на седмо място с 28 точки. 


Ювентус започна вихрено мача и още в самото начало домакините притиснаха гостите пред наказателното им поле.

Играчите на "старата госпожа" обаче с лека ръка пропускаха отлични шансове, като неточни пред гола бяха Роналдо и Рамзи.

В 10-ата минута с пропуск се отчете и Алекс Сандро, който се озова на чиста позиция, но не успя да прати топката в мрежата. Малко по-късно Сандро бе принудително заменен.

В 23-ата минута Роналдо отново се оказа в отлична позиция, но от малък ъгъл нямаше шанс за гол. Ювентус изцяло контролираше срещата, но момчетата на Сари така и не можеха да вкарат.

От своя страна гостите основно се защитаваха и трудно стигаха до някаква голова опасност. Така се стигна до 43-ата минута, когато Ювентус най-после успя да отбележи.

Тогава удар на Роналдо се отклони в Матео Дармиан и опъна мрежата на Парма за 1:0. Малко по-късно домакините бяха близо до второ попадение, но Рамзи стреля до гредата.

Второто полувреме започна ударно. В 51-ата минута Юве можеше да дръпне сериозно, но удар на Данило бе спасен от Сепе, след което топката се чукна в гредата. Четири минути по-късно Парма изравни.

Тогава Корнелиус се извиси над Роналдо и с глава направи 1:1. Кристиано обаче бързо се реваншира за издънката си в защита и в 58-ата минута отново даде преднина за Ювентус - 2:1.

Домакините продължиха да натискат и да доминират, но и резервата Игуаин се отчете с пропуск. До края на мача не се стигна до ново попадение, Ювентус контролираше срещата и си взе победата.

Ювентус - Парма 2:1

Голмайстори:

1:0 Роналдо (43')
1:1 Корнелиус (55')
2:1 Роналдо (58')

Ювентус: Шчесни, Куадрадо, Бонучи, Де Лихт, Сандро, Рабио, Пянич, Матюиди, Рамзи, Дибала, Роналдо

Парма: Сепе, Дармиан, Якопони, Алвес, Галиоло, Ернани, Скоцарела, Куцка, Кулушевски, Инглезе, Куртич