ЦСКА ще победи с 2:1 Левски в големия сблъсък на българския футбол. Това прогнозира анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла по повод предстоящото Вечно дерби.


Мач №1 у нас ще се играе в неделя от 13.00 часа на националния стадион "Васил Левски". "Тези двубои винаги са непредсказуеми, но знаете, че съм пристрастен и казвам 2:1 за ЦСКА", заяви Майкъла пред нашата медия. "Левски разполага с отлични играчи, но не може да уцели титулярния състав, което му създава проблеми. Това е сблъсък, който ще гарантира на победителя участие в евротурнирите през следващия сезон. Ще откъснем крилете на Левски", добави Майкъла.

Относно въпроса дали голмайсторът на ЦСКА Фернандо Каранга трябваше да бъде наказан за Вечното дерби, Илиев заяви: "Той просто изрази радостта си, не е сторил нищо нередно. Радва се, защото обича футбола и живее за него. Това е типичен бразилски манталитет и сме виждали много легенди да правят така. В никакъв случай не е било с умисъл. Нека има повече футболисти като него в България и младите да се учат от тях. Да гледат как се раздава на 100% по 90 минути, връща се да помага в защита", заяви той.

Майкъла добави още, че изборът за главен съдия на дербито – Никола Попов, е много добър. "Той е отличен рефер, както и останалите ни арбитри. Призовавам президентите на клубовете да спрат да им звънят. В това отношение всички собственици са един дол дренки", завърши Майкъла.