ЦСКА ще победи Славия с два гола разлика в столичното дерби от 17-ия кръг на Първа лига. Това прогнозира анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла.

Той заяви, че "червените" нямат абсолютно никакви проблеми срещу отборите от втората половина на класирането и редовно ги "пребиват от бой".

Майкъла добави, че футболистите на Нестор Ел Маестро трябва да се доказват в големите мачове, а не срещу противници от ранга на Верея Стара Загора, Витоша Бистрица и т.н.

"След Славия идва ред на дербито с Лудогорец. И сега е моментът скъпоплатените чужденци, всички, да се докажат. Разградчани са разклатени през тази есен и се отваря златен шанс пред ЦСКА. През януари шампионите ще купят нови футболисти и ще тръгнат нагоре. Ние сме във форма и очаквам да ги победим", добави Майкъла относно задаващото се дерби.

Срещу Славия Николай Бодуров, Кирил Десподов, Кристиян Малинов, Рубен Пинто, Жанио Бикел и Борис Секулич трябва да внимават да не получат жълти картони. В противен случай ще са наказани за Лудогорец. По темата Майкъла заяви, че футболистите в горната половина на таблицата в Първа лига са почти равностойни и ще има кой да ги замени. 

Битката за върха ще се играе на 6 декември, четвъртък. Мачът на "Българска армия" е с начален час 17.30.