ЦСКА ще победи Левски в голямото дерби на българския футбол. Това прогнозира анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла.

Според него "сините" ще загубят мач №1 у нас заради продажбата на Габриел Обертан. По думите му, раздялата с бившия футболист на Манчестър Юнайтед е лишила отбора от 50%  от силата му в атака. 

"В ЦСКА вече го няма Кирил Десподов, но това отслаби състава с 20%. Половината игра в предни позиции на Левски зависеше от Обертан, той беше барометърът. В момента ЦСКА е по-силен", добави Майкъла.

Той определи треньорските смени при "сините" и "червените" като закъснели. Георги Дерменджиев замени Славиша Стоянович, докато Любо Пенев зае позицията на Нестор Ел Маестро.

"Не може да се сменя треньор 5 дни преди началото на сезона. Нито е водил подготовка, нито мачове. Но и двата клуба си имат шефове, които взимат решенията. Който плаща, той поръчва музиката. Любо Пенев е точният човек за ЦСКА. Моето мнение е, че трябваше да се върне отдавна и съм го казвал много пъти. Още месец и ще вдигне с 30% качеството на отбора. Бием Левски и тръгваме нагоре. Но трябва значително да подобри защитата", каза още Илиев.

Относно Васил Божков, той заяви, че бизнесменът ще вкара ред и дисциплина на "Герена". "Дълговете са огромни, но защо държавата не си ги е търсила? Същото стана и ЦСКА. Не може само да се харчи, трябва и да се изкарва", допълни Майкъла.

За Станислав Манолев, който напусна "Българска армия" и избра Лудогорец пред Левски, Илиев заяви, че националът ще липсва на "армейците". Колкото до наказания Кристиан Малинов, той е на мнение, че това няма да се отрази върху представянето на "червените", тъй като Валентин Антов е юноша на клуба и ще се хвърли на 110% във Вечното дерби. 

Левски и ЦСКА се изправят един срещу друг в неделя от 13.00 часа и мачът ще се следи на живо в Gol.bg.