Контузията на Кирил Десподов преди евроквалификацията между България и Черна гора е достатъчно показателна за работата на треньорите у нас. Това заяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла относно тазвечершния мач на "Васил Левски" между двата отбора.

Крилото на Каляри отпадна от сметките на Петър Хубчев, тъй като получи мускулна травма. Това е втора контузия за футболист №1 на България за 2018 г. след трансфера му на Ботуша. Първата беше в гърба, а преди това не успя да запише пълни мачове (15 минути срещу Милан и 35 срещу Парма), тъй като не беше добре подготвен.

"Още няма 90 минути на терена за Каляри. Това е достатъчно показателно как работят треньорите у нас. Преди да сте чували Христо Стоичков, Любо Пенев, Димитър Бербатов, Стилиян Петров, Мартин Петров и т.н., да отидат някъде и да не са готови? При нас не излизат завършени състезатели, докато при Черна гора ги има. За това смятам, че отсъствието на Стефан Савич и Стеван Йоветич няма да се отрази на гостите довечера", заяви Майкъла пред нашата медия.

Очакванията са опитният Галин Иванов да смени Десподов в титулярния състав довечера. "Нашите играчи са равностойни. Едни са по-технични, други по-бързи, но са на едно ниво. Няма някой, който да се отличава. Треньорското ръководство решава кой да играе и ние не бива да им се бъркаме. Очаквам хубава игра", добави Илиев.

Той заяви още, че 4 точки от срещите с Черна гора и Косово в Прищина ще е добро начало на квалификациите за България. "Важно е да направим силен старт. Първите двубои са много важни за самочувствието. БФС е предоставил перфектни условия на националите и сега те трябва да си свършат работата. Дано дойде и повече публика на стадиона", завърши Майкъла.

България посреща Черна гора от 19.00 часа и мачът може да се проследи на живо в Gol.bg. Срещата с Косово е в понеделник, а в нашата група са още Англия и Чехия, които се изправят помежду си в Лондон тази вечер.