Англия – Чехия, мач от европейските квалификации, група "А", ст.: "Уембли", Лондон, начало: 21.45 часа наше време

Групата на Англия:

Вратари: Том Хийтън, Джак Бътланд, Джордан Пикфорд

Защитници: Бен Чилуел, Майкъл Кийн, Хари Магуайър, Дани Роуз, Люк Шоу, Киърън Трипиър, Кайл Уолкър, Джеймс Тарковски

Халфове: Рос Баркли, Деле Али, Ерик Дайър, Джордан Хендерсън, Диклън Райс, Джеймс Уорд-Праус;

Нападатели: Хари Кейн, Джейдън Санчо, Рахийм Стърлинг и Калъм Уилсън

Групата на Чехия:

Вратари: Иржи Павленка, Томаш Кубек, Томаш Вацлик

Защитници: Ондржей Челустка, Тео Гебре Селасие, Филип Новак, Павел Кадерабек, Ондржей Кудела, Томаш Калас, Марек Сухи, Владимир Куфал

Полузащитници: Якуб Янкто, Томаш Сучек, Лукаш Масопуст, Борек Дочкал, Давид Павелка, Алекс Крал, Яромир Змрхал

Нападатели: Матей Видра, Патрик Шик

Прогноза на Gol.bg:

Англия приема Чехия в квалификационна група "А" за Евро 2020, където се намират още България, Черна гора и Косово. На хартия двата фаворита се изправят един срещу друг в Лондон, но "лъвовете" и днешният ни съперник също имат амбиции за участие на шампионата на Стария континент.

Селекционерът на островитяните Гарет Саутгейт получи лоши новини в дните преди двубоя. С контузии са двама от титулярите му Трент Александър-Арнолд и Маркъс Рашфорд. Джон Стоунс, Фабиан Делф и Рубен Лофтъс-Чийк пък въобще не получиха повиквателни, защото имат различни травми. Звездата на Чехия Патрик Шик също има проблеми, но въпреки това беше взет в групата от Ярослав Шилхави.

"Трите лъва" се намират в чудесна форма и в последните 5 мача регистрираха 4 победи (1:0 над Швейцария, 3:2 над Испания, 3:0 над САЩ, 2:1 над Хърватия) и 1 равенство (0:0 с Хърватия). Добрата серия осигури участие на Англия на 1/2-финалите за Лигата на нациите. От своя страна Чехия редува победи със загуби, а последното равенства е отпреди 16 срещи (1:1 с Норвегия през лятото на 2017 г.). Отборът все пак спечели последните си два мача – по 1:0 над Полша и Словакия, като това се случи за първи път от есента на 2017 г. (2:1 над Исландия, 1:0 над Катар).

Англия спечели последните 15 от 16 домакинства, като в тази серия единствено Испания си тръгна с победа от "Уембли" (2:1). И нашата прогноза е, че добрата серия на островитяните ще продължи и тази вечер.

Прогноза: Англия – Чехия 3:0