Съдията Николай Йорданов се справи с напечения първи 1/2-финален мач от Купата на България между Ботев Пловдив и ЦСКА (3:2). Това заяви пред Gol.bg бившият международен рефер Детелин Баялцалиев.

След срещата "червените" имаха претенции за неотсъдена дузпа в тяхна полза, както и за изгонването за две официални предупреждения на Жанио Бикел.

Според Баялцалиев обаче не е имало наказателен удар за "армейците". "Играта с ръка беше неволна. При тези ситуации няма значение дали топката се удря в двете ръце или едната, когато не се играе умишлено. Освен това при положението нямаше остър пас или удар по посока на вратата", обоснова мнението си Баялцалиев.

Развоят на Ботев - ЦСКА по минути 

Относно Бикел, той заяви, че бившият юношески национал на Португалия правилно е бил пратен под душовете. "Още преди изгонването извърши няколко груби нарушения", добави Баялцалиев.

Той заяви още, че мачът е бил много динамичен и напечен, което го е превърнало в изключително труден за ръководене. "Но Ники Йорданов се справи. Беше адекватен. Всеки може да има претенции, защото гледа своята камбанария и винаги има спорни моменти", завърши бившият арбитър.

Реваншът между ЦСКА и Ботев на стадион "Българска армия" ще се играе следващата сряда от 19.00 часа.